Afbeelding

Sinterklaas in Wierden en Enter

Algemeen

WIERDEN/ENTER – Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas weer naar Wierden en nog wat extra nachtjes en de Sint zet dan ook voeten aan wal in Enter. Lees meer over de intocht van het vrolijke gezelschap en allerlei andere activiteiten in de kern van Wierden elders in deze krant. Daarnaast lichten we ook in dit bericht een kleine tip van de sluier op. Want let op, zodra de Sint en Pieten zich weer gesetteld hebben in het speciale Pietenhuis, is er in Wierden op verschillende momenten van alles te beleven!

Allereerst de intocht van de Goedheiligman. Als alles goed verloopt, dan komt de kindervriend op zaterdag 18 november samen met zijn vrolijke Pieten omstreeks 15.15 uur in het dorp Wierden aan. Net als andere jaren is dat in Wierden per trein aan op het NS-Station. De kinderen en hun ouders en grootouders kunnen zich op het Stationsplein verzamelen voor een vrolijke show, waar natuurlijk ook Leonie Brand en Sofie Ros bij aanwezig zijn. Zij maken ook nu al vlogs – te zien op www.dewierdensesinterklaas.nl – en ze houden alles goed in de gaten voor de oude Sint.

Als iedereen weer veilig is gearriveerd, wordt al lopend koers gezet naar de Stationsstraat. De Sint moet zich ongetwijfeld weer een weg banen door de enorme menigte en ondertussen zorgen de Pieten er weer voor dat iedereen wordt voorzien van strooigoed. Ongetwijfeld halen ze ook de meest gekke capriolen en kunstjes uit.

De intocht is dit jaar iets anders dan voorheen. Niet alleen het tijdstip van aanvang is nieuw, inderdaad om 15.15 uur, dus een uurtje later, ook de route is wat gewijzigd. Deze stopt voor het reguliere publiek namelijk waar het Burgemeester van den Bergplein en de Nijverdalsestraat elkaar kruisen. Vanaf daar betreedt het gezelschap van Sint en Pieten een zogenoemde prikkelarme zone, speciaal voor kinderen met een beperking van onder meer DieVers en  J.P. Van den Bent. Deze zone is afgesloten voor overig publiek.


Pietenhuis
En nog voordat Sinterklaas aankomt in Wierden, is het Pietenhuis al weer geopend! Dit jaar is het huis te vinden aan de Tolgaarde, op de plek waar eerder Just For You gevestigd was. Op vrijdag 17 november om 18.00 uur wordt het Pietenhuis geopend door kinderburgemeester Milan Hopster. In het Pietenhuis is het gezellig ingericht en kunnen kinderen onder meer kleuren of een brief aan Sinterklaas schrijven. De kleurplaten van de wedstrijd worden daar ook opgehangen! Let wel op, het Pietenhuis is op gezette tijdstippen toegankelijk, zie daarvoor de advertentie elders in deze krant!

Daarnaast brengt de Sint samen met zijn Pieten een bezoek aan de winkelkern en wel op vrijdagavond 24 november en vrijdagavond 1 december. Kom tussen 18.00 uur tot 20.00 uur naar Wierden en wie weet kom je ze wel tegen! Bovendien, op vrijdagavond 1 december, rijdt ook de Pieten Bello Trein door het dorp. Stap dan op bij het Pietenhuis aan de Tolgaarde of bij de parkeerplaats aan de Bongerd en maak een ritje door de winkelkern!

Tot aan Sinterklaasavond zijn er meer activiteiten in de kern, zoals een speurtocht op zaterdag 25 november en Pietensport op zaterdag 2 december. Meer info daarover vind je al op de speciale Sinterklaaspagina in deze krant of kijk op www.dewierdensesinterklaas.nl.

Sinterklaas in Enter

Ook in Enter is de Sint te gast en wel op zaterdagmiddag 25 november. Daar komt hij rond 14.15 uur aan, met koets en flink wat Pieten bij Café ’t Lutje. Als alles mee zit, gaan de kindervrienden vanaf daar door de Dorpsstraat richting het Dorpsplein. Om 14.30 uur is dan een groot feest op het Dorpsplein. Na het welkom daar vervolgt Sinterklaas met zijn Pieten de route naar het Reggedal en de onderbouwlocatie van De Talenter. Daar is een groot feest van 15.30 uur tot 16.15 uur. Alle kinderen uit Enter (tot en met groep vijf van de basisschool) zijn voor het feest uitgenodigd. Ook dit jaar zal het opnieuw een leuk en spannend festijn worden.

De kinderen van groep één tot en met groep vijf van de basisscholen in Enter ontvangen een kleurplaat die ze tijdens de intocht of in de zaal aan Sinterklaas kunnen geven. Aan het einde van het feest wordt door Sinterklaas de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Er zijn enkele leuke prijsjes te winnen. Extra kleurplaten zijn nog te verkrijgen bij Janneke Mode, Primera, Albert Heijn en Coop. Rond 16.15 uur is het feest afgelopen en kunnen de ouders de kinderen ophalen bij De Talenter.

De organisatie van de intocht en het feest is in handen van de Enterse Ondernemers Vereniging (EOV) en de jeugdvereniging Jong Nederland Enter. Tijdens het feest bij De Talenter worden de kinderen opgevangen en begeleid door de leiding van Jong Nederland Enter. Ouders en andere begeleiders worden niet toegelaten in de zaal.