Afbeelding

Begraafplaats Julianastraatkrijgt parkachtige omgeving

Algemeen

ENTER – De oude begraafplaats aan de Julianastraat in Enter krijgt een parkachtige omgeving. De afgelopen maanden heeft RK-groep uit Enter gewerkt aan het zogenoemde groenplan aan de Julianastraat. Een project dat in 2021 financiële goedkeuring kreeg van de gemeenteraad. Wethouder Gertjan ten Brinke had de eer om vorige week de eerste Stinzenbollen in te planten. Het park krijgt daarmee komend voorjaar een kleurrijke uitstraling.

Voor de totstandkoming van het plan zijn de buurtbewoners actief betrokken geweest. Tijdens bijeenkomsten konden zij hun wensen en ideeën, maar ook zorgen kenbaar maken bij de gemeente. Wethouder Gertjan ten Brinke: “Deze samenwerking heeft geleid tot een aangename en toegankelijke natuurlijke omgeving voor jong en oud, waarbij ontmoeten centraal staat.”

Het parkje past door de aanleg van half verharde paden goed bij het karakter van de Oude Begraafplaats. Ook zijn de borders versterkt met extra heesters en is het gazon glooiend aangelegd. Kinderen kunnen spelen, klimmen en ontmoeten op de onderhoudsvriendelijke speelkeien. Bij warme dagen zijn er voldoende schaduwmogelijkheden. Het terrein is rolstoelvriendelijk toegankelijker geworden voor onder andere de bewoners van het Carintreggeland, Het Reggedal.

Een bijzondere keuze in de beplanting is het gebruik van stinzenbollen. Deze speciale groep verwilderde voorjaarsbloemen heeft eeuwenlang de aandacht getrokken vanwege hun duurzaamheid en prachtige bloemen. Van half februari tot half mei zullen verschillende soorten stinzenbollen kleur en leven aan het park toevoegen. Dit stinzenmengsel met de nodige variatie aan nectar- en stuifmeelrijke bloembollen, zal door het aantrekken van veel insecten een goede boost zijn voor de biodiversiteit.