Afbeelding
Henk Pluimers.

Vrijwillige Enterse brandweerluiop voetstuk tijdens Korpsavond

Algemeen

ENTER – Het brandweerkorps van Enter heeft vrijdagavond 8 september haar jaarlijkse korpsavond gehouden. Deze avond werd met name de lange vrijwillige inzet van Wilfred Mennegat.

De avond werd geopend met een welkomstwoord van kazernecoördinator Dinant Knol. Hij haalde nog eens aan dat het korps van Enter 24 uur per dag en zeven dagen per week paraat staat om te werken aan een veilige leefomgeving voor alle inwoners van Enter en omgeving. “Onze toewijding aan de gemeenschap is onvermoeibaar; we staan klaar om te helpen, te beschermen en te dienen en dat doen we met trots en met heel ons hart”, aldus Knol. In 2022 is het korps Enter bij 112 alarmeringen uitgerukt en dit jaar al 77 keer.

Aansluitend nam burgemeester Doret Tigchelaar de microfoon ter hand. Ze sprak duidde op het belang van de brandweer in de samenleving, niet alleen bij branden, maar ook bij stormschade en verkeersongelukken. Vervolgens reikte zij de diploma’s uit aan Werner, Oscar, Bram, Matthijs en Jasper.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met de huldiging van de jubilarissen Erik (tien jaar), Jeroen (vijftien jaar) en Dinant (dertig jaar). Zij ontvingen naast de bijbehorende speld ook een mooie bos bloemen.

Wilfred Mennegat heeft na 25 jaar inzet het korps verlaten. Hij zette zich altijd met een grote dosis passie in als vrijwilliger voor de kazerne in Enter. Jack Beuting, teamleider, deelt zijn dankbaarheid voor de jarenlange inzet van deze collega. “Onwijs bedankt voor jouw toewijding gedurende 25 jaar als brandweervrijwilliger. Jouw inzet is een voorbeeld voor ons allen!”, aldus Jack Beuting.