Jan Oene Krist en Jan-Willem Timmerman.
Jan Oene Krist en Jan-Willem Timmerman.

Timmerman levert zetelChristenUnie aan Krist

Algemeen

WIERDEN – ChristenUnie raadslid Jan-Willem Timmerman treedt terug als raadslid. Timmerman heeft de afgelopen vijf jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad. Recent heeft hij bij de fractie en burgemeester Doret Tigchelaar aangegeven zijn taak als raadslid niet langer te kunnen combineren met zijn andere verplichtingen. Tijdens de komende raadsvergadering op 25 september neemt Jan Oene Krist de zetel over.

“Ik wil benadrukken dat dit geen afscheid is uit onvrede of teleurstelling”, vertelt Timmerman. “Op dit moment vragen andere familiare verplichtingen aandacht, waardoor ik niet genoeg tijd kan besteden om het raadswerk uit te voeren.” Tijdens de afgelopen verkiezingen kreeg de ChristenUnie twee zetels toebedeeld. “Ik heb bewust gevraagd om op plek drie geplaatst te worden. Dankzij voorkeurstemmen mocht ik alsnog de tweede raadszetel innemen. Daarvoor ben ik de kiezers dankbaar. Het verlies van een zetel heeft als consequentie dat het werk van raadslid meer wordt. Op dit moment kan ik dit werk helaas niet goed genoeg meer doen.”

Bestuursvoorzitter Jan Post vult aan: “Als bestuur zijn we dankbaar voor het vele werk dat Jan-Willem als gemeenteraadslid in de afgelopen jaren in de gemeenteraad van Wierden verzet heeft. We danken hem voor zijn inzet en de bijzonder plezierige samenwerking met het bestuur en onze leden. We laten hem node gaan, maar we hebben begrip voor deze beslissing. We zijn bijzonder blij dat hij bij de fractie en de gemeenteraad betrokken wil blijven als commissielid.”

Jan Oene Krist neemt de zetel van Timmerman overnemen. Hij was in 2021 en 2022 al eerder raadslid namens de ChristenUnie.