Afbeelding

Nieuwe schoolplein Het Laarofficieel in gebruik genomen

Algemeen

WIERDEN – Het was een mooie start van het nieuwe schooljaar voor de leerlingen van basisschool Het Laar in Wierden. Vorige week maandag heeft burgemeester Doret Tigchelaar het nieuwe schoolplein officieel geopend. Zo zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst en is er meer groen in plaats van tegels waarop gespeeld kan worden.

Voor de opening hadden alle kinderen zich verzameld op het plein. Ook veel ouders hadden de moeite genomen om even een kijkje te komen nemen. “Ons schoolplein is een aanwinst voor de buurt. Alle kinderen zijn welkom en kunnen er spelen”, vertelt Lotte Mooi, directrice van de school. “Daarnaast hebben we een prachtig theater. Dat hebben de kinderen van groep acht van afgelopen schooljaar nog mogelijk gemaakt via het gemeentelijke project ‘Groep 8 aan de macht’.”

Lotte vervolgt: “Deze plek is voor iedereen die buiten wil uitrusten, bijpraten of die meekomt met de spelende kinderen. Het is een plek om samen te komen. Net als op Het Laar, waar de deur open staat voor iedereen geldt dit ook voor ons plein. Iedereen, jong en oud, is welkom bij ons.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding