Afbeelding

Lancering ‘Noah en Noor’ alsbeeldmerk voor zwemlessen

Algemeen

WIERDEN – Noah en Noor worden de nieuwe, virtuele vriendjes voor kinderen die hun zwemdiploma willen halen in De Kolk te Wierden. Het is het nieuwe beeldmerk waarmee De Kolk het zwemmen an sich en met name het behalen van het minder gewilde C-diploma te promoten. Vrijdag 27 januari is om 13.30 uur de officiële presentatie en het startsein van de campagne in de hal van het zwembad.

Het doel van de getekende helden is om ouders te motiveren én kinderen te stimuleren niet alleen het A- en B-diploma halen, maar ook het C-diploma. Rogier Wensveen van de Kolk licht toe: “We hebben een mooie boek laten maken met de avonturen van Noah en Noor, geschreven door Nanda Roep – bekend van de Plaza Patatta boekenserie – en van illustraties voorzien door Silvester Zwanenveld. In korte rijmpjes worden de acht basiselementen van het zwemmen behandeld. Geen lange lappen tekst, maar kort en bondig en voorzien van prachtige illustraties, heel herkenbaar in het Wierdense zwembad.”

Het boek is in handig formaat, zodat het in de boekenkast past. Het is meteen een soort mapje, voorzien van een holle pagina waarin muntjes van het A- B- en C-diploma en het C-diploma-armbandje geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse foto-momenten in het boek opgenomen. Ouders mogen dan aan de zwembadrand komen staan en foto’s maken en in het boek plakken. Zo ontstaat een mooi bewaarexemplaar. Voor alle kinderen van niveau 1 is het gratis beschikbaar. Hogere niveaus kunnen het straks tegen kostprijs bemachtigen.