Dirk Getkate en Henk Weiden.
Dirk Getkate en Henk Weiden.

Voorzitterswissel stichting Bowie:Getkate neemt taken Weiden over

Algemeen

WIERDEN – Op de goed bezochte vrijwilligersavond van Stichting Bowie op maandag 16 januari heeft Henk Weiden na twaalf jaar afscheid genomen als voorzitter. Zijn taken zijn overgenomen door Dirk Getkate. Hij heeft in maart vorig jaar afscheid genomen als CDA-fractievoorzitter en -raadslid in Wierden. “Ik heb dus weer vrije tijd beschikbaar gekregen en voor Bowie zet ik mij graag in als voorzitter en vrijwilliger”, aldus Getkate. Weiden was betrokken bij het ontstaan van Bowie in 2011 als lokale afdeling van Schuldhulpmaatje.nl. In 2012 werden de activiteiten uitgebreid met de Boodschappenmand voor mensen die de financiële eindjes nog maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen.

Op de vraag hoe Henk Weiden terugkijkt op die jaren, is zijn antwoord: “Met veel genoegen en dankbaarheid. Aan de ene kant jammer dat dit initiatief van de gezamenlijke kerken nog steeds noodzakelijk is. Aan de andere kant mooi om te zien hoe Bowie inmiddels op heel veel draagvlak in de Wierdense en Enterse gemeenschap kan rekenen.” Weiden geeft aan, dat de steun van de vele vrijwilligers, bedrijven, inwoners, kerken, serviceclubs, stichtingen, foundations en de gemeente Wierden ongekend is. “Dat heeft mijn jaren als voorzitter een stuk makkelijker gemaakt.”

Tijdens de vrijwilligersavond werd de scheidend voorzitter toegesproken door wethouder Hans ter Keurst en de directie van Schuldhulpmaatje.nl: Peter Rijsdijk en Carla van der Vlist. Als blijk van waardering voor zijn grote inzet ontving Weiden van Bowie een glaskunstwerk. En hij doet dan wel een stapje terug als voorzitter, Weiden blijft volop betrokken als vrijwilliger bij de Stichting. “Ik blijf mij inzetten voor Bowie. Voor de fondsenwerving en voor de Boodschappenmand. Door de vele giften in geld en natura in de laatste maanden van 2022 hebben we iets extra’s kunnen doen in december en hebben we kunnen besluiten tot een Winteractie in de maanden januari, februari en maart. Dat is de eerste klus die ik trek.” De winteractie is bedoeld als extraatje voor de mensen met een laag inkomen die hard getroffen worden door alle prijsstijgingen en de ongekend hoge energietarieven.