Team Widerode heeft de Wierdense Kwis voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen.
Team Widerode heeft de Wierdense Kwis voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. Simon Dirks.

Feestelijke bekendmaking winnaar vanWierdense Kwis: weer Team Widerode

Algemeen

WIERDEN – Team Widerode mag weer een jaar lang de mooie, houten DWK Trofee op een prominente plaats in school plaatsen. Bovendien wordt er door Vrienden van Bob een uniek Wierdens biertje gebrouwen met daarop de naam en een karikatuur van één van de teamleden. De Widerode won voor de tweede achtereenvolgende keer de Wierdense Kwis. De leerkrachten wisten 749 punten te scoren, van de 850 punten die maximaal waren te behalen. Team Biertje 2 werd met 737 punten tweede en direct daarachter Team NNB met 736 punten derde.

Vrijdagavond puilde de grote zaal van Anno 1987 uit. Nagenoeg alle 49 deelnemende teams van de Wierdense Kwis waren met veel leden aanwezig. Zo’n zeshonderd bezoekers waren dan ook getuige van de uitslag, die op feestelijke wijze bekend werd gemaakt. Zo kreeg het team ‘Per Consumptie Wijzer’ een kratje Klok bier, omdat zij volgens de meerderheid van de deelnemers de meest originele teamnaam hadden bedacht. Daarnaast werden op een groot scherm veel foto’s en ludieke videobeelden van de Kwisavond zelf vertoond. Mirelle Schuurman en Jeroen Mensink bouwden namens de organisatie de spanning op, richting de bekendmaking van de winnaar.

Er namen deze editie 49 teams deel aan de Wierdense Kwis. Er waren maximaal 850 punten te verdienen. Hekkensluiter, op de 49e plaats, waren De Beukertjes met 461 punten. Team Widerode is zoals gemeld de winnaar met 749 punten. In december van dit jaar staat er weer een editie op stapel. Aanmelden daarvoor zal vanaf medio november mogelijk zijn.

De top 10:

1. Team Widerode. 749 punten.

2. Biertje 2. 737punten.

3. NNB. 736 punten.

4. De Bruninkjes. 735 punten.

5. Buurman & Buurman. 730 punten.

6. Kwishful thinking. 725 punten.

7. Het Hofje. 718 punten.

8. Vrienden van de Kapel. 717 punten.

9. Lucky number 7. 717 punten.

10. Ik kwis’t. 716 punten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding