Colet van Eerd overhandigde een grote beker als blijk van waardering aan de Wierdense Jumbo-filiaalmanager Carolien Mensink.
Colet van Eerd overhandigde een grote beker als blijk van waardering aan de Wierdense Jumbo-filiaalmanager Carolien Mensink. Simon Dirks

Jumbo Brinkman in Wierdennaar vierde plek en scoort 8,1

Algemeen

WIERDEN – Jumbo Brinkman in Wierden timmert goed aan de weg. Eerder dit jaar werd het filiaal al grootscheeps verbouwd én vergroot en heeft is de supermarkt haar klantenkring flink vergroot. Als kroon op het werk is de inzet van het gehele team bovendien gewaardeerd met een 8,1 in het laatste NPS-onderzoek. Dit is een (online) onderzoek onder klanten, onder meer op gebied van tevredenheid, service en aanbod. Van de ruim zevenhonderd Jumbo-winkels in Nederland is de Wierdense vestiging landelijk de hoogste steiger dit jaar en staat nu op de vierde plek in de ranglijst.

Speciaal voor dit mooie resultaat waren de broers Gilbert en Han-Christaan Brinkman (eigenaar van het Wierdense filiaal) en Colette van Eerd (Chief Customer Officer van Jumbo) vorige week donderdag naar Wierden getogen om ter plaatse met al het personeel dit mooie resultaat te vieren. Filiaalleidster Carolien Mensink is trots dat ze dit met al haar medewerkers voor elkaar heeft weten te boksen. “Op naar een nóg hogere score volgend jaar”, zegt ze zelfverzekerd.

De 8,1 die op het juryrapport prijkt is het bewijs dat de Wierdense supermarkt op het goede spoor zit. De overname door de familie Brinkman – zij runnen met verve ook vestigingen in Gorssel en Heerde – heeft zeker bijgedragen aan de positieve flow die er in Wierden heerst. Dankzij de investeringen van Gilbert en Han-Christian Brinkman staat er aan de Dikkensweg nu een toekomstbestendig Jumbo-filiaal.

Het NPS-onderzoek onder klanten is op detail gevoerd. Zo is onder meer gesproken over beleving in de winkel. “Een winkel runnen is topsport”, duidt Van Eerd. “Het is continu kijken wat klanten willen en waar mogelijke ergernissen liggen. Die probeer je dan zo snel mogelijk te tackelen.” Mensink haakt aan: “Deze waardering is echt waardevol, voor ons hele team. We gaan nu met nog meer power er tegenaan, volgend jaar staan we in de Top 3 hoor!”