Afbeelding

Tafeltennissers Effekt’74boeken prima resultaten

Algemeen

WIERDEN – Praktisch alle teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 kwamen afgelopen week in actie. En de meeste teams wisten een prima resultaat te boeken.

Team 1 moest op bezoek bij koploper Trias in Twello. Team 1 trad aan in de sterkste opstelling, met Lars Hubbelmeijer, Ramon Henning en Rick Luiken. Trias was verzwakt omdat hun kopman een wedstrijd in het buitenland moest spelen. Desondanks had Trias een sterk team op de been gebracht, maar de spelers van Effekt waren in prima vorm. Effekt won de wedstrijd in Twello met 7-3, door 3 zeges van Lars en twee van Ramon en Rick. Vooral de overwinning van Lars op Rogier Gerritsen, de sterkste sper van Trias, was een verrassing. Lars is daardoor nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen!

Effekt’74 team 3 speelde een prima wedstrijd tegen Wezep en won met 7-3. Door dit resultaat hoeven ze in de volgende competitieronde uit bij Smash in Hattem nog maar drie punten te scoren om zich kampioen te mogen noemen. Team 7 is ook in goeden doen. Zij wonnen met 7-3 van Holten en behielden daardoor hun koppositie. Hier was wederom een hoofdrol weggelegd voor Richard Tjipjes die zijn drie partijen won. Met nog twee competitieronden te gaan en met de zwakste teams uit de poule als tegenstander, mogen ze zich opmaken voor promotie naar de derde klasse.

Team 9 speelde hun wedstrijd tegen Dinkelland, een geduchte concurrent voor de eerste plaats in hun poule. Door twee winstpartijen van Roelie Woolderink en Frank Leijzer, één winstpartij van Robert van Leussen en winst in de dubbel werd het een 6-4 overwinning. Hierdoor blijft team 9 op de eerste plaats in de poule, maar met nog twee lastige wedstrijden voor de boeg is er in deze poule nog niets beslist.

Bij de jeugd speelde alleen team 2 een uitwedstrijd tegen koploper Leogang uit Nunspeet. De jeugdspelers van Effekt komen steeds beter in het spel en Lewis Otter en Bram Vlaanderen wisten elk één partij te winnen van een sterke tegenstander, waardoor een dragelijke 3-2 nederlaag werd geleden.

Alle uitslagen op een rij:

Trias 1 – Effekt’74 1: 3-7

Effekt’74 2 – Kampenion 3: 5-5

Effekt’74 3 – Pearle Wezep 3: 7-3

Effekt’74 4 – HATAC 1: 6-4

De Toekomst 2 - Effekt’74 5: 5-5

Trias 6 - Effekt’74 6: 3-7

Effekt’74 7 – Holten 3: 7-3

Effekt’74 8 – Dinkelland 2: 4-6

Effekt’74 9 – Dinkelland 3: 6-4

Blauw Wit 6 - Effekt’74 10: 7-3

Jeugd

NTC Leogang 7 - Effekt’74 2: 3-2

<KADER>

Jeugdtoernooi bij Effekt’74

Komende zaterdag wordt er voor de jeugd een duo-toernooi georganiseerd, waarbij een jeugdlid en een niet-lid (een klasgenoot, vriendje of vriendinnetje) samen spelen tegen een andere combinatie lid-niet lid. Het wordt een middag waar gezelligheid voorop staat en Effekt zal zorgen voor drinken en wat lekkers.

Mocht je geen lid zijn Effekt’74 maar toch graag mee willen doen, neem dan even contact op met de trainster Lisanne (trainers@effekt74.nl of WhatsApp 06 – 44 38 81 76). Zij zal je dan koppelen aan een jeugdlid van Effekt’74. Voor tafeltennisspullen wordt gezorgd. Het toernooi begint zaterdag 12 november om 14.00 uur.